KIRIKKALE
27°
02:7

İmsak'a Kalan Süre

Kızılırmak'ta hayalet ağlara geçit yok!

Kızılırmak'ta hayalet ağlara geçit yok!


DENETİMLER DEVAM EDİYOR

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan Kırıkkale’de Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma ve Kontrol Ekipleri, Kızılırmak geneli ve Kapulukaya Barajı’nda denetimlerini sürdürüyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri koruma ve kontrol ekipleri, Kızılırmak genelinde ve Kapulukaya Barajı’nda gün içerisinde ve akşam saatlerinde yaptıkları denetimlerde tespit ettikleri hayalet ağlara el koyuyor.


BALIKÇILIĞA BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Hayalet ağlar, bilinçsizce terk edilmiş veya kaybolmuş ağlardır. Bu ağlar, çevreye büyük zararlar verir; suda yaşayan balıkların ve diğer canlıların boğulmasına neden olarak ekosistemi bozar ve balıkçılık kaynaklarının israf edilmesine yol açıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, yaptığı açıklamada bu durumun önemine dikkat çekerek, hayalet ağların hem çevreye hem de balıkçılık faaliyetlerine büyük zararlar verdiğini belirtti.


DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Ateş, “Bilinçsizce atılan veya kaybolan hayalet ağlar, su ekosistemine büyük zararlar vermekte ve birçok canlı türünün ölümüne neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde ele geçirilen ağlar toplanarak imha edilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak sahada denetimlerimizi artırarak sürdürüyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yetkililer geç olmadan göreve!

İlginizi Çekebilir

Kızılırmak’ta balıklar ölüyor, halk tedirgin!

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Öztürk’ten Kızılırmak için önemli proje

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87640

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171